INFORMATION
  • På den här sidan har vi samlat en rad foldrar/broschyrer om Bioptron som kan vara av intresse för dig.
LADDA NER FOLDRAR
Folder om friskvård vid användning av Bioptron ljusbehandling Medicinsk dokumentation. Underlag för läkare, veterinärer mfl.
Bioptron är en medicinsk apparatur som är kliniskt bevisad effektiv både vid sår- och smärtbehandling och vid behandling av olika hudåkommoer (sårhantering). I Bioptron används en kombination av infraröda och synliga våglängder som anses välgörande vid behandling av olika typer av problem och skador. Både synligt och infrarött ljus har visats ha olika positiva effekter på cellulär nivå.

>>LADDA NER (PDF): Medicinsk dokumentation för läkare, veterinärer, sjuksköterska, sjukgymnast, undersköterska, naprapat, kiropraktor eller massör. 12 sidig broschyr.


Folder om friskvård vid användning av Bioptron ljusbehandling Skönhet & Hudvård
Bioptron ersätter inte kosmetika men den fungerar
som ett bra komplement till klassiska och konventionella behandlingar. Inom kosmetiken kan behandlingen bidra till att förbättra hudens förmåga, att absorbera de aktiva substanser som finns i kosmetiska produkter samt förstärka effekten av behandlingen.

>>LADDA NER (PDF): Bioptron för skönhet och hudvård


Folder om friskvård vid användning av Bioptron ljusbehandling Stärka immunförsvaret
BIOPTRON Ljusstrålning är en behandling som syftar till att stärka immunförsvaret och är inte en kurativ (botande) åtgärd vid behandling av autoimmuna sjukdomar. BIOPTRON Ljusbehandlingstärker immunförsvaret och förebygger latentliggande sjukdomar.

>>LADDA NER (PDF): Bioptron för Immunförsvaret


Folder om Bioptron vid användning vid smärtor i ländryggen

Smärta i ländryggen
Smärta i ländryggen är mycket vanligt och mer än 75% av befolkningen lider av ryggont någon gång i sitt liv. Återkommande eller ihållande ryggsmärtor orsakar problem med rörligheten.

>>LADDA NER (PDF): Bioptron för ryggsmärtor


Friskvård
Bioptron-metoden är en behandlingsform som ger framgångrika resultat för att få friskare och produktivare personal. Genom att behandla med Bioptron kan arbetsgivare skapa goda förutsättningar för att få högpresterande, friskare och gladare personal.

>>LADDA NER (PDF): Bioptron inom friskvården


Hästar
Med Bioptrons beprövade kliniska metod får man tre gånger snabbare självläkning på hästar, på naturlig väg. Detta minskar antalet skador samtidigt som man stärker hela hästens fysiska förmåga, immunförsvaret och mentala tillstånd.

>>LADDA NER (PDF): Bioptron för hästar

Medicinska indikationer för Bioptron Ljusbehandling

Medicinska indikationer för Bioptron ljusbehandling, som bygger på mer än 15 års erfarenhet och pågående klinisk forskning. Hittills har Bioptron inga kända biverkningar. BIOPTRON Ljusbehandling kan användas som monoterapi och / eller som kompletterande behandling.

>> LADDA NER (PDF): Medical Indications